1709558
Darts

Cross legt Van Barneveld over de knie

Van Gerwen geeft showtje weg voor 12.000 fans

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Er stond donderdagavond in Berlijn weer eens geen maat op Michael van Gerwen. Voor een recordaantal van 12.000 toeschouwers bleek de Brabander in de vierde speelronde van de Premier League veel te sterk voor Daryl Gurney: 7-2.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Van Gerwen schoot uit de startblokken en pakte de eerste leg met een gemiddelde van boven de 115. Gurney kreeg in leg twee drie pijlen op dubbel 18, maar miste en de Nederlander profiteerde direct: 2-0. In de derde leg was het Van Gerwen die zijn dubbel niet kon vinden. Na maar liefst zes missers van Mighty Mike maakte de Noord-Ier er 2-1.

Van Gerwen bleek bepaald niet uit het veld geslagen, getuige zijn finish van 106 en dus de breek in leg vier. Ik hoog tempo liep de nummer 1 van de wereld vervolgens naar 6-1. De korte opleving van Gurney die volgde was van weinig belang: 7-2.

Raymond van Barneveld

Wereldkampioen Rob Cross heeft zijn draai ondertussen gevonden tijdens zijn eerste deelname in de Premier League. De Brit begon met twee nederlagen, maar boekte tegen Raymond van Barneveld zijn tweede overwinning op rij. Barney ging tot 3-3 goed mee, maar raakte toen de weg kwijt en boog met 7-3. De Hagenaar eindigde op een gemiddelde van 88,6.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Michael Smith

Michael Smith heeft de topper van de vierde speelronde op zijn naam geschreven. De Brit was in een matige wedstrijd met 7-3 te sterk voor medekoploper Simon Whitlock. Smith is de enige die zijn vier eerste duels allemaal wist te winnen.

Mensur Suljovic

Mensur Suljovic pakte zijn eerste punten in de Premier League. De sterk spelende Oostenrijker was met 7-3 te sterk voor Gerwyn Price. Suljovic kwam tot een gemiddelde van 106,2, een tv-record voor de dolblije debutant.

Berlijn, speelronde 4 Michael Smith 7-3 Simon Whitlock Gerwyn Price 3-7 Mensur Suljovic Michael van Gerwen 7-2 Daryl Gurney Rob Cross 3-7 Raymond van Barneveld Peter Wright 6-6 Gary Anderson

Berlijn staat dit jaar voor het eerst op het programma van de Premier League.