Nieuws/Sport
1709862
Sport

Blatter: 'WK 2026 in Marokko'

Sepp Blatter

Sepp Blatter

BERN - Hij beslist niet meer mee, maar als het aan Sepp Blatter ligt, wordt het WK voetbal van 2026 in Marokko gehouden.

Sepp Blatter

Sepp Blatter

De geschorste oud-voorzitter van de mondiale federatie FIFA vindt het Noord-Afrikaanse land "een logische keuze'', schreef de 81-jarige Zwitser op Twitter. De FIFA beslist in juni, kort voor de start van het WK in Rusland, waar het toernooi over acht jaar wordt gehouden. Aan het WK van 2026 mogen liefst 48 landen meedoen.

Marokko probeerde al vaker het WK binnen te halen, maar steeds zonder succes. Het Afrikaanse land heeft zich nu opnieuw kandidaat gesteld. Het andere officiële bid voor het WK 2026 komt van Canada, de Verenigde Staten en Mexico, die het uitgebreide toernooi samen willen organiseren.

"Een gezamenlijke organisatie is door de FIFA na het WK 2002 afgewezen'', schrijft Blatter. "Marokko zou nu een logische keuze zijn. Het is bovendien weer tijd voor Afrika!''

Het WK werd daar tot nu toe één keer gehouden, in 2010 in Zuid-Afrika. Blatter was hier destijds als FIFA-voorzitter bijzonder trots op.