Sport/Voetbal
1711006395
Voetbal

Klopp: erehaag voor Liverpool aardig, maar niet nodig

Succescoach Jürgen Klopp van landskampioen Liverpool

Succescoach Jürgen Klopp van landskampioen Liverpool

Succescoach Jürgen Klopp van landskampioen Liverpool kan het zich niet voorstellen dat hij ooit nog een seizoen in de Premier League meemaakt waarin de titelstrijd al zeven duels voor het einde van de competitie is beslist.

Succescoach Jürgen Klopp van landskampioen Liverpool

Succescoach Jürgen Klopp van landskampioen Liverpool

„Wij hebben een historische prestatie geleverd”, concludeerde de Duitser. „De Premier League is zwaar en Manchester City heeft een superteam. De marge van 23 punten die we nu hebben is reusachtig, maar ik denk niet het nog een keer zo groot zal uitpakken.”

De nieuwe kampioen treedt donderdag bij de onttroonde titelhouder aan. Coach Pep Guardiola van Manchester City kondigde eerder al aan dat hij met zijn ploeg voor het begin van het duel een erehaag zal vormen voor Liverpool. „Ik kan me niet herinneren dat ik dat ooit eerder heb meegemaakt, of het moet misschien lang geleden in Duitsland geweest zijn. Het is een Engelse traditie, een traditie ook in de Premier League, die we meepakken. Het is een aardig gebaar, maar echt nodig vind ik het niet.”

Volgens Klopp (53) was het binnenhalen van de landstitel vorige week een van de mooiste momenten van zijn leven. Hij won vorig seizoen met Liverpool ook al de Champions League en het WK voor clubs.

„Ik wil mezelf daar echter niet steeds aan helpen herinneren. Komend seizoen staan ons opnieuw 38 competitiewedstrijden te wachten. We gaan onze titel niet verdedigen, nee, we gaan ons volgende kampioenschap aanvallen. Ik verwacht een harde concurrentiestrijd dan in dit seizoen. Voor nu concentreren we ons echter volledig op het duel met City. We zullen er klaar voor zijn, ik zou niet weten hoe het anders zou moeten zijn.”