Sport/Voetbal
1711315732
Voetbal

Kwartfinales beginnen om 19.00 uur

KNVB ’grijpt in’ bij bekerduels om fans tegemoet te komen

BIj Ajax-Vitesse mag een derde van de Arena gevuld zijn

BIj Ajax-Vitesse mag een derde van de Arena gevuld zijn

ZEIST - De wedstrijden in de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker beginnen volgende maand allemaal om 19.00 uur.

BIj Ajax-Vitesse mag een derde van de Arena gevuld zijn

BIj Ajax-Vitesse mag een derde van de Arena gevuld zijn

Door op dat tijdstip af te trappen, kunnen supporters tot het einde aanwezig zijn. Vooralsnog geldt er vanwege de coronamaatregelen een ’sluitingstijd’ van 22.00 uur. Daarna is er geen publiek meer toegestaan.

PSV neemt het dinsdag 8 februari thuis op tegen NAC Breda, Ajax ontvangt een dag later Vitesse. Tegelijkertijd met Ajax - Vitesse wordt ook RKC Waalwijk - AZ gespeeld.

Op donderdag 10 februari wordt de laatste halvefinalist bekend. Dan nemen NEC en Go Ahead Eagles het in Nijmegen tegen elkaar op.

Het inplannen van de kwartfinales heeft twee wedstrijdwijzigingen tot gevolg. In de Eredivisie wordt Go Ahead Eagles–AZ verzet van zaterdag 12 februari naar zondag 13 februari (16.45 uur). In de Keuken Kampioen Divisie wordt Jong AZ-NAC Breda verplaatst van maandag 7 februari naar maandag 21 februari (20.00 uur).

KNVB vervroegt Excelsior - FC Emmen zodat publiek kan komen

De KNVB heeft het aanvangstijdstip van de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Excelsior en FC Emmen vervroegd van 21.00 uur naar 16.30 uur. Daardoor kan Excelsior zaterdag supporters ontvangen in het stadion in Kralingen. Het kabinet bepaalde eerder deze week dat bij sportwedstrijden tot 22.00 uur weer publiek is toegestaan.

De voetbalclubs mogen maximaal een derde van de capaciteit van hun stadion gebruiken. Dat betekent dat Excelsior zo'n 1500 supporters kan toelaten.

De Brabantse derby TOP Oss - FC Den Bosch is vrijdagavond (aftrap 20.00 uur) de eerste voetbalwedstrijd in ruim twee maanden met publiek. Alleen in de Keuken Kampioen Divisie wordt dit weekend gespeeld, de Eredivisie ligt stil vanwege de WK-kwalificatiewedstrijden buiten Europa.

Volgende week zaterdag staat in de hoogste afdeling de wedstrijd FC Twente - Vitesse voor 21.00 uur op het programma. In dat aanvangstijdstip komt volgens de KNVB geen verandering, omdat Twente het stadion alleen wil openen voor bezoekers als twee derde van de capaciteit gebruikt mag worden. Het kabinet gaat niet verder dan één derde.

Volgens een woordvoerder van de KNVB worden besluiten over mogelijke verplaatsing van wedstrijden gemaakt in overleg met de clubs, de lokale driehoek en tv-zender ESPN. "Alle belangen worden meegewogen."