Sport/Voetbal
1712822034
Voetbal

Neymar spreekt geruchten tegen en wil bij PSG blijven

Neymar

Neymar

De Braziliaanse voetbalvedette Neymar heeft gezegd dat hij bij Paris Saint-Germain wil blijven, al gaan er geruchten dat de Franse topclub hem kwijt wil. „Ik heb zulke verhalen tot nu toe niet gehoord, maar van mijn kant is de waarheid dat ik wil blijven”, vertelde hij de voetbalwebsite Oh My Goal.

Neymar

Neymar

Neymar heeft mede door blessures een matig seizoen achter de rug, ook al maakte hij afgelopen zaterdag in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Metz zijn honderdste goal voor PSG. Hij speelt sinds 2017 voor de Parijzenaars, die hem destijds voor het astronomische bedrag van 222 miljoen euro kochten van FC Barcelona. Vorig jaar verlengde Neymar zijn contract nog tot 2025.

PSG wist sterspeler Kylian Mbappé te behouden en de club wil nu een team bouwen rond de snelle en trefzekere Fransman. Dat zou wel eens ten koste kunnen gaan van Neymar. Het vertrek van de Braziliaan Leonardo als technisch directeur werkt niet in het voordeel van de 30-jarige aanvaller, over wie de toonaangevende sportkrant L’Équipe schreef dat „PSG niet tegen een vertrek van Neymar zou zijn.”