Nieuws/Sport
17152
Sport

FOTO - Turkse pers bestormt Dirk Kuyt voor selfie

Dirk Kuyt is mateloos populair.

Dirk Kuyt is mateloos populair.

Een prachtig moment na afloop van de persconferentie van Feyenoord in aanloop naar het Europa League-duel met Fenerbahçe. De persvoorlichter had het einde van de bijeenkomst nog maar net afgekondigd toen de aanwezige Turken massaal naar voren stormden.

Dirk Kuyt is mateloos populair.

Dirk Kuyt is mateloos populair.

De Turkse journalisten wilden dinsdag in de bomvolle persruimte in De Kuip een selfie met Dirk Kuyt. De Feyenoord-aanvoerder speelde jaren bij Fenerbahçe en is nog altijd mateloos populair. Gewillig ging de aanvaller op de foto met de enthousiaste mannen.

"Willen de Nederlandse journalisten ook?", vroeg Kuyt met een knipoog toen de massaselfie met de Turken was genomen. De animo daarvoor bleek heel wat kleiner.

Manchester United

"We weten wat ons donderdag te doen staat", vertelde Kuyt desgevraagd. "We moeten winnen, waarschijnlijk met twee doelpunten verschil. Tegelijkertijd is het Europees voetbal, dus je weet nooit wat er kan gebeuren. Manchester United moet ook maar een goed resultaat weten te halen in een lastige uitwedstrijd tegen Zorya Luhansk."

'Fenerbahçe kampioen'

"Het mooiste zou zijn als Feyenoord en Fenerbahçe naar de volgende ronde gaan, maar dat wordt een lastig verhaal,’ zei Kuyt. "Ik heb drie mooie jaren gehad bij Fenerbahçe, maar ik wil met Feyenoord overwinteren. Ik gun Fenerbahçe het beste, maar uiteindelijk kies ik voor Feyenoord. Als Fenerbahçe wordt uitgeschakeld, hoop ik dat ze kampioen worden in Turkije."

Feyenoord - Fenerbahçe begint om 19:00 uur. De Turkse ploeg van Dick Advocaat is met 10 punten uit 5 duels koploper. United heeft er 1 minder, Feyenoord staat op 7 punten.