Sport/Wielrennen
1716693
Wielrennen

Baaldag voor Terpstra in Omloop

Niki Terpstra op archiefbeeld

Niki Terpstra op archiefbeeld

Niki Terpstra beleefde bepaald geen lekkere opening van het Vlaamse wielerseizoen. In de 73ste Omloop Het Nieuwsblad reed de Noord-Hollander de hele koers anoniem mee.

Niki Terpstra op archiefbeeld

Niki Terpstra op archiefbeeld

,,Ik heb Niki vandaag meer aan de volgwagen gehad dan dat ik hem in de spits van de koers heb gezien. Het lukte hem maar niet in het gewriemel vooraan te geraken, waardoor hij eigenlijk de hele dag achter de feiten aan reed”, zei Quick-Steps ploegleider Wilfried Peeters na afloop van de race die verrassend werd gewonnen door de Deen Michael Valgren van Astana. Terpstra eindigde in het peloton als nummer 52 van de dag, twaalf seconden achter de Valgren.

,,De koers wilde maar niet openbreken’’, mopperde Terpstra na de finish. ,,Op de Muur van Geraardsbergen werd ik opgehouden door een valpartij en moest ik een voet aan de grond zetten. Vervolgens brak het peloton en zat ik erachter. We hadden twee man mee in het eerste deel, dus het was niet meer aan ons om te rijden. Nee, dit was geen leuke koers zo, hopelijk is het zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne beter’’, aldus Terpstra.