Sport/Wielrennen
1717462
Wielrennen

'Er vallen veel slachtoffers als hij zo doorgaat'

Bizarre tip voor Van der Poel

Mathieu van der Poel met een hoogstandje.

Mathieu van der Poel met een hoogstandje.

Mathieu van der Poel heeft van de afscheidnemende veldrijder Rob Peeters een ongevraagd en vooral curieus advies gekregen.

Mathieu van der Poel met een hoogstandje.

Mathieu van der Poel met een hoogstandje.

De Nederlandse crosser is dit jaar - ondanks het feit dat hij naast WK-titel greep - oppermachtig in het veld. Hij won al 31 wedstrijden. Volgens zijn 32-jarige Belgische collega moet Van der Poel oppassen. 

"De veldrijders moeten zelf een klein beetje beseffen dat niemand erbij gebaat is als ze niemand minuten gunnen om in beeld te komen. Wie daar iets kan aan doen? De man op kop zelf. Je kunt in het begin met de rem op rijden, iedereen de tijd geven om in beeld te komen en dan voluit gaan in de laatste rondes", aldus Peeters bij Sporza, die van Van der Poel dus verlangt dat hij zich inhoudt om anderen ook een kans te geven. 

"Nu rijdt Mathieu in het begin supersnel en dan kan hij in de laatste ronde uitbollen. Dat komt op hetzelfde neer. Of hij dan toneel moet spelen? Dat is niet echt toneel spelen, want Sven Nys heeft zijn hele leven zo gekoerst. Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu zo doorgaat en dan heeft hij ook geen collega's meer om tegen te rijden."

De Sluitingsprijs in Oostmalle vormt zondag het slotstuk van het veldritseizoen.