Nieuws/Sport
1717542
Sport

Tuchtzaak zorgt voor veel irritaties bij PSV-directeur

Brands geeft toe: 'Lozano is een ratje'

Hirving Lozano beklaagt zich bij scheidsrechter Dennis Higler.

Hirving Lozano beklaagt zich bij scheidsrechter Dennis Higler.

PSV-directeur Marcel Brands heeft toegegeven dat Hirving Lozano, die zondag vanwege een schorsing wéér de topper met Feyenoord mist, af en toe wel eens onhandig uit de bocht kan vliegen op het voetbalveld. 

Hirving Lozano beklaagt zich bij scheidsrechter Dennis Higler.

Hirving Lozano beklaagt zich bij scheidsrechter Dennis Higler.

"Lozano is een speler die veel overtredingen tegen krijgt en dan doet hij ook wel eens wat terug. Hij is ratje", aldus Brands bij FOX Sports, doelend op de rode kaart die de Mexicaan vorige week in het duel met sc Heerenveen kreeg na een elleboogstoot. 

Afgelopen week was er veel te doen om Lozano. PSV ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing. Donderdagavond diende de zaak bij de tuchtcommissie, waarbij de aanklager een straf van vier duels schorsing (onvoorwaardelijk) eiste. De Eindhovenaren eisten vrijspraak, maar volgens de tuchtcommissie is duidelijk dat Lozano zich schuldig heeft gemaakt aan het slaan van een tegenstander.

Lees ook: Lozano: zeven keer rood in twee jaar

Technisch directeur Marcel Brands van PSV.

Technisch directeur Marcel Brands van PSV.

Het zorgde voor behoorlijk wat boosheid bij Brands. "Ik ben donderdag voor de eerste keer sinds ik speler was weer eens gaan kijken bij zo'n tuchtzaak. Nou, het was meteen ook de laatste keer. Ik heb me zitten irriteren. De aanklager begon met een verhaal dat hij het gevoel van PSV begreep, maar deed er vervolgens wel een extra wedstrijd bij."

"De situatie had sowieso voorkomen kunnen worden de arbitrage. De scheidsrechter had voor gewoon voor de eerste overtreding moeten fluiten. In de rapporten schreef de arbitrage dat Lozano eerst werd vastgehouden door Lucas Woudenberg, maar daar werd niet voor gefloten." 

Hirving Lozano trekt Morten Thorsby van sc Heerenveen neer.

Hirving Lozano trekt Morten Thorsby van sc Heerenveen neer.

Brands irriteerde zich vooral door de gang van zaken omtrent het voorval. Zelf vond hij dat rood geen heel gekke beslissing was. "Ik twijfelde ook. Als je de slowmotionbeelden ziet, denk je: dit is te zwaar bestraft. Op de beelden op normale snelheid is te zien dat hij wel een beetje naar achter slaat."

Ook het feit dat bijna elke scheidsrechter in de Eredivisie andere maatstaven hanteert, zorgt voor irritaties bij Brands. "De ene week met Bas Nijhuis mag er heel veel en dan een week later heb je Higler en is het een heel andere wedstrijd."

Lozano miste eerder dit seizoen ook al het eerste duel met Feyenoord. In de uitwedstrijd met sc Heerenveen krijg hij ook al rood. Na een tackle op Denzel Dumfries werd Lozano door de scheidsrechter Kevin Blom van het veld gestuurd, waadoor hij de topper in Eindhoven miste.