Sport/Wielrennen
1720065411
Wielrennen

Van den Broek-Blaak met schrik vrij

VIDEO Massale valpartij tijdens langste rit Tour de France Femmes

Er gaat tijdens de Tour de France Femmes bijna geen dag voorbij zonder serieuze valpartijen. Donderdag lag bijna de helft van het peloton plots tegen de vlakte op een lang recht stuk op 45 kilometer van de finish.

Veel bekende namen gingen tegen de grond onder wie Annemiek van Vleuten, die geldt als een van de favorieten voor de eindzege. Ook Chantal van de Broek-Blaak lag op het asfalt en moest verder met een bebloede elleboog.

„Er moeten dadelijk denk ik wat hechtingen in, maar ik heb geen pijn”, zei ze na de etappe bij de NOS. „Ik weet niet wat er gebeurde. Er lagen in een keer heel veel rensters op de grond en ik kon niet anders dan er recht inrijden. Het ging op dat moment niet hard, iedereen zat even te relaxen. Het was een saaie koers en dan liggen ze er opeens. Het is een stukje concentratie.”

Het was niet de eerste val in deze Tour de France Femmes. Het leek er dit keer op dat een renster midden in het peloton onderuit ging en veel wielrensters de val niet meer konden ontwijken. Emma Norsgaard is het grootste slachtoffers. De Deense van Movistar werd met een schouderblessure in een ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. Haar ploeg meldde vrijdag op Twitter dat ze niks heeft gebroken bij de val.

„We zijn blij om te melden dat Emma Norsgaard geen breuken heeft overgehouden aan haar crash”, meldt de ploeg. „De Deense renster blijft 24 uur onder medische observatie en neemt rust om eventuele naweeën van het incident in de gaten te houden”, aldus Movistar.