Nieuws/Sport
1720865
Sport

'Feyenoord verloochent eigen motto'

Tonny Vilhena maakte tegen PSV de 1-2.

Tonny Vilhena maakte tegen PSV de 1-2.

Tonny Vilhena maakte tegen PSV zijn achtste doelpunt in de competitie en daarmee heeft hij nu al een recordscore bereikt. Desondanks maakte de Oranje-international geen goede indruk op Telesport-rapporteur Sonny Silooy. 

Tonny Vilhena maakte tegen PSV de 1-2.

Tonny Vilhena maakte tegen PSV de 1-2.

"Het middenveld van Feyenoord was niet indrukwekkend. Het draait te veel. Dan komt Vilhena voor het doel, dan is Karim El Ahmadi weer mee en Sofyan Amrabat is ook al aanvallend ingesteld. Er moet balans zijn.”

Bekijk ook:   Alle goals uit 25e speelronde in Eredivisie  De beelden: de drie goals van PSV in De Kuip

Vertrouwen is het sleutelwoord in deze periode bij de Rotterdammers. Of eigenlijk een gebrek eraan. Maar Silooy constateert ook een gebrek aan power, snelheid en onverzettelijkheid. Silooy: "Als je toch ziet hoe PSV eruit breekt met vijf man als het de bal verovert. Dat gebeurt razendsnel. Ook bij balverlies jaagt het met meer spelers. Bij Feyenoord doen één of twee spelers dat."

El Ahmadi is daarin nog altijd de beste, maar te vaak jaagt hij in z’n eentje. "Ik kan me best voorstellen dat het soms voetballend niet lukt. Dat maakt Feyenoord al een tijdje mee en dat was ook in de eerste helft tegen PSV een probleem. Maar op zulke momenten zul je als ploeg moeten ’poetsen’. Feyenoord is beroemd om zijn motto ’geen woorden maar daden’. Dat zag ik tegen PSV totaal niet terug."