Sport/Darts
1721756835
Darts

’Bully Boy’ deed monden openvallen op EK, maar finale werd weer drama

Is topdarter Michael Smith vervloekt?

Michael Smith

Michael Smith

Op het EK darts wist de Brit Ross Smith verrassend de finale te winnen van zijn naamgenoot, Michael Smith, de torenhoge favoriet in Dortmund. Het is de eerste TV-titel voor de 33-jarige Smith.

Michael Smith

Michael Smith

Michael Smith imponeerde op het EK misschien nog meer dan de latere winnaar. ’Bully Boy’, in januari nog verliezend WK-finalist, gooide de dromen van supertalent Josh Rock aan diggelen met een gemiddelde van 106. Daarna schakelde hij favoriet Luke Humphries eenvoudig uit en in de halve finale speelde Smith op een bijna buitenaards niveau tegen Dirk van Duijvenbode. Zo gooide hij op een bepaald moment drie keer achter elkaar een leg uit met elf pijlen. De Nederlander stond erbij en kon alleen maar lachen.

Smith schreef dit seizoen al vier toernooien op zijn naam: drie Players Championships en het Dutch Darts Championship. Maar een ’major’, een van de toptoernooien, kon de Engelsman nog niet winnen. Het EK was zijn achtste majorfinale, maar opnieuw liep het dus mis. En dat ondanks alweer een gemiddelde van boven de 100. Het lijkt er stilaan op dat Smith vervloekt is.

„Elke keer als Ross op een finish van rond de 120 stond, dan gooide hij die uit”, mopperde Smith na afloop van de verloren finale. Daarin gooide zijn tegenstander onder anderen 133, twee keer 121 en 107 van het bord. „Er was niet echt veel dat ik daartegen kon doen. Ik scoorde niet al te best, maar alle respect voor Ross. Hij deed alles wat hij moest doen om te winnen.”

Bron: Nieuwsblad