Sport/Voetbal
172289192
Voetbal

Ploeg van Schreuder nu tweede in Bundesliga

Locadia zorgt voor unicum bij Hoffenheim

Jürgen Locadia haalt uit.

Jürgen Locadia haalt uit.

Hoffenheim heeft voor de vijfde keer op een rij gewonnen in de Bundesliga. Op bezoek bij 1. FC Köln zegevierde het elftal van trainer Alfred Schreuder met 1-2.

Jürgen Locadia haalt uit.

Jürgen Locadia haalt uit.

Hoffenheim vestigde daarme een clubrecord en staat op dit moment tweede in de Duitse competitie. Niemand minder dan Jürgen Locadia bezorgde Hoffenheim een nieuwe driepunter. De Nederlandse spits benutte in de 90e minuut een penalty. De oud-PSV’er scoorde voor het derde duel in successie.

Jhon Cordoba opende voor rust namens de thuisploeg de score. In de tweede helft maakte Sargis Adamyan al na drie minuten gelijk. De Armeense invaller liep weg bij zijn bewaker Kingsley Ehizibue (ex-PEC Zwolle) en tikte een fraaie dieptepass van Sebastian Rudy langs de keeper van de thuisclub. Locadia toonde zich in de slotminuut koel vanaf de stip.

Kort na afloop maakte Köln bekend dat directeur Armin Veh per direct vertrekt. Enkele weken geleden werd al duidelijk dat het aflopende contract van Veh niet verlengd zou worden. De 58-jarige Duitser heeft besloten nu al op te stappen. De uitslag van het duel met Hoffenheim had daar geen invloed op, aldus Köln.