Nieuws/Sport
1723032986
Sport

Financiële hulp tot aan Tokio voor Kromowidjojo & co

Drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo

Drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo

De zwemmers die zijn aangesloten bij de International Swimming League, onder wie enkele Nederlandse toppers, krijgen financiële hulp.

Drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo

Drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo

De organisatie van de commerciële zwemcompetitie belooft de zwemmers die onder contract staan tot aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio financieel bij te staan. Onder anderen Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Kira Toussaint deden vorig jaar mee aan de eerste editie van de ISL, een idee van de Oekraïense miljardair Konstantin Grigorisjin.

Heel wat topzwemmers vanuit de hele wereld nemen het in de ISL in teamverband tegen elkaar op. Het afgelopen seizoen bestond uit zes evenementen, met uiteindelijk een finale in Las Vegas.

Alle zwemmers die onder contract staan of een contract tekenen bij ISL, ontvangen vanaf september een maandelijks bedrag. Naar verluidt gaat het om 1500 dollar per persoon, omgerekend bijna 1400 euro. Het is de bedoeling dat ze in het najaar, van 14 oktober tot 17 november, gezamenlijk gaan trainen en wedstrijden zwemmen. De deelnemers mogen allemaal hun eigen coach meenemen. De kosten worden betaald door de ISL.

„Voor ons als zwemmers is het heel belangrijk om deze periode goed door te komen en ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de Spelen, die nu volgend jaar worden gehouden”, zegt drievoudig olympisch kampioene Katinka Hosszú uit Hongarije. „Met het solidariteitsprogramma van de ISL hebben we financiële zekerheid en ook een trainingskamp en wedstrijden om naar uit te kijken.”

De Nederlandse zwemmers zouden in mei meedoen aan de EK in Boedapest, maar dat toernooi is vanwege de coronacrisis verplaatst naar eind augustus.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo