Sport/Voetbal
172330079
Voetbal

’Martinez tot WK 2022 bondscoach van België’

Roberto Martinez.

Roberto Martinez.

BRUSSEL - Roberto Martinez verlengt zijn contract bij het Belgisch voetbalelftal. Diverse Belgische media melden dat de Spanjaard bijtekent bij de Rode Duivels tot en met het WK van 2022 in Qatar.

Roberto Martinez.

Roberto Martinez.

Het contract van de 46-jarige bondscoach, onder wie België is opgestoomd naar de eerste plek op de wereldranglijst, liep eigenlijk af na het EK van 2020. Dat toernooi is vanwege het coronavirus met een jaar uitgesteld. De Spanjaard had in recente interviews al duidelijk gemaakt dat hij van plan was aan te blijven en zou nu zelfs een akkoord hebben over een contract dat afloopt na het WK, dat in de winter van 2022 in Qatar plaatsheeft.

De Belgische voetbalbond KBVB wilde zaterdagochtend nog niets bevestigen. „De onderhandelingen zijn bezig. Maar dat het de goede kant uitgaat, dat spreekt voor zich”, verklaarde een woordvoerder.

Martinez is sinds augustus 2016 bondscoach van België. Hij eindigde met de Rode Duivels als derde op het WK van 2018 in Rusland en plaatste zich ongeslagen voor het EK, dat volgend jaar wordt afgewerkt in diverse speelsteden in Europa. De Belgen wonnen alle tien de kwalificatieduels. Ze zijn op het EK ingedeeld in een poule met Denemarken, Finland en Rusland.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo