Sport/Voetbal
1723788218
Voetbal

Hoffenheim-trainer Schreuder: ’3 weken groepstraining zijn nodig’

Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder gaat ervan uit dat het voetbalseizoen in de Bundesliga over enkele weken kan worden hervat. „Ik denk dat drie weken groepstraining zeker nodig is na deze lange pauze, ook voor de gezondheid van de spelers”, zegt de Nederlandse trainer in een interview met magazine Kicker.

„Het belangrijkste is dat voor alle clubs de omstandigheden gelijk zijn. Als het dan uiteindelijk maar twee weken zijn dat we gezamenlijk kunnen trainen, dan moet dat maar.” Schreuder, vorig seizoen nog assistent van Erik ten Hag bij Ajax, had niet gedacht dat de coronapandemie zo omvangrijk zou worden. „Het gaat nu vooral om mensenlevens, dan is het voetbal niet zo belangrijk.”

De invloed op het voetbal moet blijken, aldus Schreuder. „Het gaat niet alleen om Duitsland. Wat gebeurt er in Engeland? In Spanje en Italië? Als het daar niet verder gaat, heeft dat wereldwijde gevolgen. Belangrijk zal zijn dat clubs een stabiele basis hebben. Wat dat betreft maak ik me over Hoffenheim geen zorgen.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop