Sport/Voetbal
172381531
Voetbal

Het is nog onduidelijk hoe zwaar de knieblessure is

Geblesseerde Noa Lang verlaat EK en keert terug naar Club Brugge

Noa Lang in tranen van het veld.

Noa Lang in tranen van het veld.

AMSTERDAM - Club Brugge-aanvaller Noa Lang raakte zaterdagavond in de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland op het EK voor de O21 geblesseerd. De jonge vleugelspeler werd aan de knie geraakt tijdens een botsing met teamgenoot Teun Koopmeiners. Enkele minuten later verliet hij in tranen het veld. Hij onderging zondag een scan en keert terug naar Club Brugge om te herstellen.

Noa Lang in tranen van het veld.

Noa Lang in tranen van het veld.

De aanvaller van Club Brugge raakte tegen Jong Duitsland na een kwartier spelen geblesseerd aan zijn knie, na een botsing met ploeggenoot Teun Koopmeiners. Lang probeerde na een blessurebehandeling nog wel even verder te spelen, maar dat ging niet meer. „Zondag ondergaat hij een scan. Hij heeft nu een brace om. Ik begrijp dat de knie dik is”, zei bondscoach Erwin van de Looi na afloop van het duel.

„Hij was heel verdrietig en had veel pijn, dus dat was niet best. Dinsdag lijkt me vrij kort dag, maar laten we het even afwachten. Ik ben geen dokter, maar het ziet er niet best uit.”

Later op de dag kwam na de scan de bevestiging dat Noa Lang de Nederlandse selectie verlaat en naar club Club Brugge terugkeert, waar hij aan zijn herstel kan gaan werken. Het is nog onduidelijk hoe zwaar de knieblessure is.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo