Nieuws/Sport
1724101
Sport

Dortmund verzuimt tweede plaats te verstevigen

Marco Reus baalt van de 1-1 van FC Augsburg.

Marco Reus baalt van de 1-1 van FC Augsburg.

Borussia Dortmund heeft slechts één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg: 1-1.

Marco Reus baalt van de 1-1 van FC Augsburg.

Marco Reus baalt van de 1-1 van FC Augsburg.

De ploeg van coach Peter Stöger loopt door het gelijkspel maar één punt uit op rivaal Schalke 04 in de strijd om de tweede plek in de Bundesliga. Dortmund staat tweede op 41 punten, Schalke heeft 40 punten. Koploper Bayern München staat op 60 punten.

Reus opent score

Borussia kwam na ruim een kwartier op voorsprong via Marco Reus. De aanvaller, die sinds zijn ernstige knieblessure voor de derde keer weer vanaf het begin meespeelde, schoot na een snelle omschakeling de 1-0 binnen.

Na rust het de thuisploeg het initiatief aan Augsburg en dat kwam Borussia duur te staan. De Oostenrijker Kevin Danso kopte hard raak uit een corner. Een laat slotoffensief van Borussia had niet meer het gewenste resultaat.

Dortmund moest het in de thuiswedstrijd stellen zonder de massale steun van de zogenoemde 'Gelbe Wand' in het Signal Iduna Park. Uit protest tegen de maandagavond als speeldag hadden enkele duizenden Borussia-fans de wedstrijd geboycot. De Südtribune, die normaal plaats biedt aan ruim 24 duizend fans, vertoonde veel lege plekken. Een week eerder hadden de fans van Eintracht Frankfurt ook al hun ongenoegen laten blijken over wedstrijden op maandagavond.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Bundesliga.