Nieuws/Sport
1724191
Sport

Bij Ajax ontslagen trainer beoogd opvolger Stegeman

Keizer deze week op gesprek bij Heracles Almelo

Marcel Keizer

Marcel Keizer

Marcel Keizer is de voornaamste kandidaat om na dit seizoen John Stegeman op te volgen bij Heracles Almelo. De trainer, die eind december werd ontslagen bij Ajax, werd telefonisch gepolst en gaat deze week nog op gesprek.

Marcel Keizer

Marcel Keizer

In TELESPORT legde Keizer vorige week uit waarom een Eredivisie-club er verstandig aan zou doen met hem in zee te gaan. "Omdat ze een gemotiveerde trainer krijgen die verzorgd, goed voetbal laat spelen en dat ook trainbaar kan maken. Ik ga altijd uit van het spel aan de bal met de daarbij horende druk naar voren”, solliciteerde hij openlijk.

Mensenmens

Het ontslag bij Ajax, dat hij als pijnlijk en teleurstellend omschreef, heeft hij een plaats gegeven. "Ook de beste trainers zijn weleens ontslagen. Nu overkomt het mij en ik ga met een krasje verder. De waardering van de Ajax-spelers en de staf zeggen mij genoeg”, aldus Keizer. "Ik ben een mensenmens dat een goed team kan smeden, dat van balbezit en het creëren van veel kansen uitgaat.”

In Almelo moet hij het stokje overnemen van Stegeman die Heracles na dit seizoen vier jaar succesvol leidde. In 2016 bezorgde hij de Almeloërs zelfs Europees voetbal. Momenteel staat Heracles twaafde, dertien punten boven de rode streep.

Marcel Keizer is om een reactie op de interesse van Heracles Almelo gevraagd, maar wil niet reageren.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie.