Nieuws/Sport
1724396032
Sport

Sprinters verbeteren Nederlands record op 4x100 meter

LONDEN - De Nederlandse sprintploeg heeft bij de Diamond League in Londen het Nederlands record op de 4x100 meter estafette verbeterd.

Chris Garia, Taymir Burnet, Hensley Paulina en Churandy Martina liepen in het Olympisch Stadion naar 37,99. Dat was een fractie sneller dan het oude record van 38,03, dat hetzelfde viertal vorig jaar in Berlijn neerzette op de EK. Met die tijd veroverde de ploeg een bronzen plak.

Nederland had zich eerder al verzekerd van deelname aan de WK dit najaar in Doha. Doel is daar het halen van de finale, zei kopman Martina na de recordrace in Londen. „Daarna is het volgende doel de Olympische Spelen in Tokio”, aldus de atleet van Curaçao, die aangaf dat de estafetteploeg van plan is veel te blijven trainen.

Perfectioneren

Burnet zei dat de sprinters al sinds januari trainen en werken aan het perfectioneren van de estafette. De Atletiekunie heeft sinds dit jaar met de Zwitser Laurent Meuwly ook een bondscoach estafette. „We stoppen er veel werk in en doen eigenlijk alles samen. Daarom komt er nu zo’n mooie tijd uit”, aldus Burnet.

Het Britse sprintkwartet won in 37,60, Japan eindigde als tweede in 37,78. Dat waren de beste tijden van dit jaar tot dusver op het estefettenummer. Oranje liep met 37,99 de vierde mondiale tijd van dit jaar.