Nieuws/Sport
1724468
Sport

Talentboek - Enzo Kuworge: focus op Tokio 2020

Enzo Kuworge

Enzo Kuworge

Wekelijks biedt De Telegraaf / Telesport een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat gewichtheffer Enzo Kuworge (16) uit Nijmegen.

Enzo Kuworge

Enzo Kuworge

Als het aan Enzo Kuworge ligt, krijgt Piet van der Kruk eindelijk een opvolger. Van der Kruk was in 1968 de laatste Nederlandse olympische gewichtheffer. Kuworge hoopt in 2020 de halter omhoog te kunnen trekken en stoten tijdens het grootste sportevenement ter wereld.

Hij is pas 16, maar Kuworge is in het wereldje van Nederlandse gewichtheffers nu al een topper. „Ik ben in het superzwaargewicht kampioen.”

Voormalig bondscoach Pierre Verkroost noemt zijn pupil ’het grootste gewichtheftalent’ ooit van Nederland. Enzo: „Als jongste deelnemer won ik zilver op het laatste EK onder 17.” Hij heeft één Nederlands seniorenrecord (stoten) in handen.

Gewichtheffers zijn vaak gedrongen mannetjes. Enzo - Nederlandse moeder, Ghanese vader - is het andere uiterste met zijn lengte van 1.97 meter en een gewicht van 140 kilo. In de media word hij omschreven als ’een vriendelijke, gedreven reus’.

„Maar”, zegt Enzo, „Mijn lengte zie ik niet als een nadeel.”

Hij wil vaak naar het buitenland om evaring op te doen. „In eigen land krijg ik te weinig trainingsprikkels en competitie.” Dit jaar staat deelname aan het EK jeugd in Italië bovenaan zijn verlanglijst. Zonder financiële steun van anderen wordt dat lastig te realiseren. „Om er aan mee te kunnen doen heb ik 3.000 euro nodig. Ik namelijk moet ook de reis- en verblijfskosten van mijn coach betalen.”

Met uw donatie aan Enzo Kuworge maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals een driedaags hotelarrangement bij Van der Valk Hotel Wolvega; inclusief ontbijtbuffet, tweemaal viergangen diner en een dagje punteren door Hollands Venetië.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het mogelijk Enzo Kuworge structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Klik hier om Enzo Kuworge direct te ondersteunen.