Sport/Voetbal
1725932705
Voetbal

Lieke Martens leidt PSG naar Champions League

Lieke Martens (l) deed het weer.

Lieke Martens (l) deed het weer.

GÖTEBORG - Lieke Martens heeft Paris Saint-Germain naar de groepsfase van de Champions League geleid. Net als vorige week in de eerste wedstrijd tegen de Zweedse club BK Häcken openden de Nederlandse voetbalsters ook in de return de score, in de 53e minuut. PSG zegevierde in Göteborg met 2-0, nadat het vorige week in Parijs met 2-1 had gewonnen.

Lieke Martens (l) deed het weer.

Lieke Martens (l) deed het weer.

Martens verruilde FC Barcelona afgelopen zomer voor Paris Saint-Germain. Ook Jackie Groenen trok naar de hoofdstad van Frankrijk. De middenveldster van Oranje kwam over van Manchester United.

Martens en Groenen stonden in beide duels met Häcken in de basis. Groenen werd tijdens de return na een uur gewisseld, vlak nadat Kadidiatou Diani voor de 0-2 had gezorgd. Diani scoorde vorige week ook al.

Beerensteyn ook naar Champions League

Martens won de Champions League in 2021 met FC Barcelona. Ze ontbreekt in de selectie van Oranje voor de komende oefeninterlands tegen Zambia en Noorwegen. Bondscoach Andries Jonker heeft de 29-jarige Limburgse net als de verdedigsters Dominique Janssen en Stefanie van der Gragt „na goed overleg” niet opgeroepen.

Lineth Beerensteyn, die zich wel mag melden bij Oranje, bereikte met Juventus ook de Champions League. De Italiaanse club won de return tegen HB Köge uit Denemarken met 2-0. Beerensteyn, die Bayern München heeft verruild voor Juventus, speelde de hele wedstrijd. Vorige week was het in Denemarken 1-1 geworden. Toen deed de aanvalster uit Den Haag alleen het laatste half uur mee.

De finale van de Champions League voor vrouwen vindt op 3 of 4 juni plaats in Eindhoven.