Nieuws/Sport
1728986
Sport

Zaakwaarnemer spreekt van goede gesprekken met Ajax

'Justin is een Ajax-jongen en wil het liefst blijven'

De onderhandelingen tussen Justin Kluivert en Ajax zijn nog in volle gang.

De onderhandelingen tussen Justin Kluivert en Ajax zijn nog in volle gang.

AMSTERDAM - De onderhandelingen tussen Justin Kluivert (18) en Ajax over een nieuwe verbintenis zijn nog in volle gang. „De gesprekken lopen goed en er zijn geen rimpels in het water”, zegt Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Kluivert. „Maar ik heb de plicht om hier heel zorgvuldig mee om te gaan.”

De onderhandelingen tussen Justin Kluivert en Ajax zijn nog in volle gang.

De onderhandelingen tussen Justin Kluivert en Ajax zijn nog in volle gang.

Raiola vindt het onterecht dat er kritiek neerdaalt op Kluivert, omdat zijn tot medio 2019 lopende verbintenis nog altijd niet is verlengd. „Die mensen moeten hun pijlen op mij richten. Justin is een Ajax-jongen met een groot Ajax-hart en wil het liefst blijven”, zegt de spelersmakelaar, die onder anderen ook Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba begeleidt.

„Overigens zijn verhalen dat mijn spelers nooit bijtekenen bij Ajax onzin. Welke jonge speler heb ik dan weggebracht? Ouasim Bouy? Die was achttien en wilde zelf niet verlengen.”

Dat de besprekingen met Ajax lang duren, vindt de Italiaan logisch. „Justin speelt bij Ajax op dit moment nog voor een klein contractje. En er is heel veel interesse voor hem, uitzonderlijk veel en van de allergrootste clubs. Die geluiden moet je ook serieus nemen, want we hebben hier wel te maken met een van de grootste talenten ter wereld.”

Toch ligt de focus volgens hem vooral op Ajax. „Er zijn over en weer verscheidene aanbiedingen gedaan. Ja, ook een tot de zomer van 2021. Maar over de inhoud van de onderhandelingen doe ik verder geen mededelingen. Ik denk dat rust en geduld heel belangrijke factoren zijn.”

De zoon van Patrick Kluivert tekende op zijn zestiende het eerste contract dat volgens de FIFA-bepalingen een maximale looptijd van drie jaar mocht hebben. Nadat hij achttien werd en hij voor een langere periode mocht tekenen, sprak Ajax de intentie uit te willen verlengen. „Maar laten we niet vergeten dat Justin aan het begin van dit seizoen geen vaste basisspeler was”, aldus Raiola. De bal ligt nu bij Ajax.