Sport/Tennis
1729005751
Tennis

Bertens herstelt zich van matige start

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in Linz.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

De 27-jarige Nederlandse rekende in de tweede ronde af met Alison Van Uytvanck uit België. Na haar 4-6, 6-3 en 6-3 zege wacht vrijdag een wedstrijd tegen Cori Gauff. De 15-jarige Gauff geldt als een toptalent, en stuntte dit jaar op Wimbledon met een zege op Venus Williams.

Bertens is op dit moment de nummer negen in de Race to Shenzhen. De beste acht speelsters van het seizoen mogen over ruim twee weken beginnen aan de WTA Finals. In 2018 bereikte Bertens de halve eindstrijd bij het prestigieuze toernooi.

Bertens moest direct een break toestaan en kreeg die in het verloop van de eerste set niet meer gerepareerd. De goed spelende Belgische maakte vier breekpunten ongedaan en gaf Bertens met gevarieerd spel geen ritme.

In de tweede set waren de rollen omgekeerd. Deze keer pakte Bertens een vroege break. Ook Van Uytvanck verzuimde om een aantal kansen te benutten. Op 5-3 serveerde de Nederlandse de set zonder problemen uit. In de derde set bleek ze opnieuw scherper dan de nummer 44 van de wereld.