Nieuws/Sport
1729546
Sport

Sneeuw zit F1-coureurs flink in de weg

Max Verstappen test zijn nieuwe Formule1-wagen

Max Verstappen test zijn nieuwe Formule1-wagen

De derde testdag in de Formule 1 ondervindt veel hinder van sneeuwval. Het Circuit de Catalunya nabij Barcelona is veranderd in een wit winterlandschap en in de ochtenduren is er geen enkele auto uit de garage gekomen. Het is vooralsnog onduidelijk of er nog beweging komt op de baan.

Max Verstappen test zijn nieuwe Formule1-wagen

Max Verstappen test zijn nieuwe Formule1-wagen

De kou speelde de Formule 1 al parten in de eerste twee dagen waarop de teams hun auto's voor het komende seizoen testen. Temperaturen rond het vriespunt zijn niet ideaal om alle vernieuwingen aan de bolides uit te proberen. Max Verstappen kwam dinsdag in zijn Red Bull niettemin nog tot 67 rondjes en hij was na afloop redelijk tevreden.

De Limburger komt woensdag niet in actie. Het is dan weer de beurt aan zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo. Ook wereldkampioen Lewis Hamilton staat op de rol om achter het stuur te kruipen van zijn Mercedes.

Teambaas Günther Steiner van Haas F1 legde uit dat het weinig zin heeft te testen in de sneeuw. "Je leert er niets van, want we rijden nooit grands prix in dit soort omstandigheden. Bovendien loop je het risico op schade en daar zit geen enkel team op te wachten", aldus Steiner.

De tien teams uit de Formule 1 hebben in totaal acht dagen om hun auto's en coureurs klaar te stomen voor de eerste race, op 25 maart de Grote Prijs van Australië. Er is al overleg geweest tussen de teams om een extra testdag toe te voegen, maar van een unaniem besluit daarvoor is nog geen sprake.

Lees het hele artikel over de eerste testdag van Max Verstappen in de Premium-editie van De Telegraaf/Telesport

Schrijf je nu alvast in voor GPPRO, het grootste Formule 1-spel van Nederland.