Nieuws/Sport
1731889
Sport

Van Gaal: 'Bij Bayern gaat het om voetbal, bij United om geld'

Louis van Gaal

Louis van Gaal

"Natuurlijk hou ik nog steeds van Bayern München", zegt Louis van Gaal, die tussen 2009 en 2011 trainer was van de Duitse topclub en onder meer de landstitel en de beker won.

Louis van Gaal

Louis van Gaal

"Manchester United, waar ik als laatste als coach heb gewerkt, is een commerciële club", vertelt Van Gaal in gesprek met Sport Bild. "Heel anders dan Bayern München. Daar zijn oud-spelers Rummenigge en Hoeneß de baas, die weten waar ze het over hebben. Voor hen is voetbal het belangrijkst, niet het geld zoals tegenwoordig bij United het geval is. Daarom hou ik van Bayern."

Een rentree van Van Gaal bij de Rekordmeister ligt echter niet voor de hand. "Niet zolang Hoeneß er is", aldus de 66-jarige Amsterdammer. De coach botste naar eigen zeggen in zijn tijd bij Bayern meerdere malen met de oud-international, onder meer over Phillip Lahm, Thomas Müller en David Alaba.

"Ik zette Lahm rechtsback, maar Hoeneß wilde dat ik hem linksachter zette. Uiteindelijk werd Lahm als rechtsback wereldkampioen en won hij de Champions League. Ik heb dus gelijk gekregen. Bij Müller en Alaba zei Hoeneß tegen mijn vrouw Truus dat ik de verkeerde spelers opstelde."

Van Gaal werd in 2011 uiteindelijk ontslagen.Tussen 2014 en 2016 stond hij aan het roer bij ManUnited.