Sport/Tennis
1731928583
Tennis

Andrei Rublev schrijft ABN AMRO-toernooi op zijn naam

Winnaar Andrei Rublev

Winnaar Andrei Rublev

ROTTERDAM - Andrei Rublev heeft het ABN AMRO-toernooi op zijn naam geschreven. De 23-jarige Rus was in Ahoy in de finale te sterk voor qualifier Marton Fucsovics. De setstanden waren: 7-6 6-4.

Winnaar Andrei Rublev

Winnaar Andrei Rublev

De Rus was voorafgaand aan de partij de favoriet en had in de halve finale nog afgerekend met Stefanos Tsitsipas. Toch begon hij zenuwachtig en moest hij direct vier breakpunten weg zien te werken. Door steeds vaker de backhand van zijn 29-jarige opponent te bestoken, haalde Rublev de game uiteindelijk toch binnen. Beide spelers hielden in de eerste set hun service-games, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Op 6-4 sloeg Fucsovic zijn forehand uit. Een dure fout voor de Hongaar die hiermee gelijk de set verloor.

In het tweede bedrijf wist Rublev zijn tegenstander gelijk te breaken en deze klap kwam Fucsovics niet meer te boven. Op 5-4 mocht de Rus gaan serveren voor toernooiwinst en op zijn tweede matchpoint was het raak.

Rublev is al twintig duels op een rij ongeslagen op ATP 500-niveau. Vorig jaar won hij in dezelfde categorie als het toernooi van Rotterdam al in Hamburg, Sint-Petersburg en Wenen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo