Sport/Darts
1733415
Darts

Van Gerwen wil 'signaal afgeven' aan concurrenten

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen weet wat hem donderdagavond in Exeter te doen staat. Het Brabantse dartsfenomeen staat in de vijfde speelronde van de Premier League tegenover Mensur Suljovic.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

"Ik probeer om zo snel mogelijk bovenaan te staan in het klassement en donderdag is een mooie gelegenheid om weer een stap in die richting te doen", aldus Van Gerwen, die momenteel met zes punten op de tweede plaats staat, twee punten achter Michael Smith. Debutant Suljovic staat achtste, met twee punten. De Oostenrijker won vorige week met 7-3 van Gavin Price.

"Ik ben blij met een aantal van mijn optredens, maar niet met allemaal", aldus de nummer 1 van de wereld. "Ik weet weet dat ik goed zal moeten spelen tegen Mensur, want hij liet vorige week prima spel zien."

"Het kan de start van een goede weekeinde worden voor me, met de UK Open voor de deur. Met een goed optreden en een zege in Exeter kan ik een signaal afgeven."

Speelronde 5, Exeter Gary Anderson - Rob Cross Daryl Gurney - Peter Wright Mensur Suljovic - Michael van Gerwen Raymond van Barneveld - Michael Smith Simon Whitlock - Gerwyn Price