Nieuws/Sport
1734176
Sport

Llorente scoort driemaal voor Tottenham

Fernando Llorento was goed voor drie treffers

Fernando Llorento was goed voor drie treffers

LONDEN - Michel Vorm heeft zich met Tottenham Hotspur geschaard bij de laatste acht clubs in de FA Cup. De doelman won met zijn ploeg wel het tweede bekerduel met Rochdale (6-1). Fernando Llorento scoorde driemaal na rust.

Fernando Llorento was goed voor drie treffers

Fernando Llorento was goed voor drie treffers

Beide ploegen moesten op herhaling omdat het eerste duel geen beslissing opleverde (2-2). Vorm is de tweede doelman van de Spurs maar mag in het bekertoernooi vaak Hugo Lloris vervangen.

Voordat Llorente alle aandacht trok, speelde de videoscheidsrechter een belangrijke rol. Hij keurde eerst de openingstreffer van Eric Lamela af en liet weer van zich horen nadat Heung-min Son de Spurs wel aan de leiding had gebracht. De Zuid-Koreaan dacht zijn ploeg vanaf de strafschopstip ook naar 2-0 te schieten maar de videoscheidsrechter zette ook een streep door die treffer.

Son zou even stil hebben gestaan terwijl hij een aanloop nam richting de penalty. De scheidsrechter vroeg ook even om tijd na de gelijkmaker van Stephen Humphrys voor Rochdale, dat uitkomt op het derde niveau van Engeland. Uiteindelijk oordeelde hij dat dit doelpunt wel geldig was. Na de drie treffers van Llorente na rust bepaalden Son en Kyle Walker de eindstand.

Swansea City is de tegenstander van de Spurs in de kwartfinale.