Nieuws/Sport
1734216
Sport

Van de Looi over gelekte tactiek: ‘Schandalig’

.

.

door Robin Jongmans - Erwin van de Looi heeft geen goed woord over voor de mensen die de sheets van zijn tactische bespreking hebben gelekt. Op social media verscheen in de uren voor de halve finale van de KNVB-beker het complete plan van aanpak dat de Tilburgers naar de finale moest leiden.

.

.

De vellen papier met opstellingen en aanwijzingen hingen in een afgesloten conference room van een Haags hotel en zijn daardoor vermoedelijk door hotelpersoneel zelf naar buiten gebracht. De aanhang van Feyenoord deelde de vondst massaal, waardoor de Rotterdammers al van alles op de hoogte konden zijn geweest. ,,Als dat door iemand van het hotel is gedaan, dan is het gelijk de laatste keer geweest dat wij daar zijn geweest’’, zegt Van de Looi. ,,Schandalig, zeker omdat we daar wel vaker zijn geweest. Maar daar zat het niet in dat wij vandaag hebben verloren. Zoals ook op de sheets te lezen was, je moet jezelf wel laten voelen in de duels. Je hoeft niet te schoppen, maar moet wel echt aan de bak. Dit is een halve finale, je krijgt geen herkansing, je moet er gewoon staan. De kans om een finale te spelen krijg je niet zo vaak bij Willem II.’’

.

.

Van de Looi zag dat zijn ploeg de kansen om Feyenoord te laten piepen en kraken te vaak liet liggen. ,,En dát frustreert. Je weet waar je ze pijn kan doen en in een paar momentjes zie je dat terug. Maar we doen het in een wedstrijd als vandaag te weinig’’, zegt de coach, die zo zijn tweede bekerfinale in drie jaar misliep. In 2015 won Van de Looi de beker met FC Groningen.

.

.