Nieuws/Sport
1734227
Sport

Van Persie wordt met de week belangrijker

Van Bronckhorst: ‘Genoten van team, maar zeker van Robin’

Giovanni van Bronckhorst: 'Zeker genoten van Robin'

Giovanni van Bronckhorst: 'Zeker genoten van Robin'

ROTTERDAM - Robin van Persie maakt steeds meer duidelijk dat hij het elftal van Feyenoord naar een hoger niveau tilt als hij speelt. Bijna alles wat de 34-jarige routinier in de halve eindstrijd tegen Willem II deed was goed. Giovanni van Bronckhorst zei na afloop dat hij weer genoten had van zijn team, maar ‘zeker ook van Robin’.

Giovanni van Bronckhorst: 'Zeker genoten van Robin'

Giovanni van Bronckhorst: 'Zeker genoten van Robin'

,,Zijn ballaannames, de manier waarop hij mensen wegzet, eigenlijk alles is goed. Hij is zo’n belangrijke speler voor ons, die veel meer kwaliteiten heeft. Je ziet ook nu weer hoe goed dat uitpakt voor ons’’, aldus Van Bronckhorst.

Op de vraag of Van Persie vanaf nu elke wedstrijd in de basis staat, blijft de oefenmeester van Feyenoord voorzichtig. ,,Een speler als Robin moet ook naar zijn lichaam luisteren. Ik praat daar elke week goed met hem over en samen komen we er wel uit. We doen wat goed is voor het team en voor hem.’’

Als het aan Steven Berghuis ligt, speelt hij elke week vast met van Persie. ,,Bij hem kan je altijd de bal kwijt. Hij speelt vooruit, zijn eerste aanname is altijd goed en je krijgt de bal perfect mee als je met Robin de combinatie aangaat. En je ziet het, hij scoort ook weer’’, zegt Berghuis, die zelf de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Zowel Van Bronckhorst als Berghuis durfde kritisch te zijn op alles wat Feyenoord de laatste 2 maanden heeft laten zien op het veld. Berghuis: ,,Iedereen is kritisch, ik ook op mijzelf. Dingen moeten gewoon beter. De laatste drie duels van ons waren gewoon slecht. Dat neemt niet weg dat we op dit moment hartstikke blij zijn met het bereiken van de finale.’