Sport/Voetbal
1734470865
Voetbal

Jorien van den Herik en Leo Beenhakker duiken op als lijstduwers bij 50PLUS Rotterdam

Jorien van den Herik en Leo Beenhakker.

Jorien van den Herik en Leo Beenhakker.

Amsterdam - Bij de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart weet 50PLUS Rotterdam zich gesteund door Leo Beenhakker en Jorien van den Herik. Beide staan als lijstduwer op het formulier voor de partij.

Jorien van den Herik en Leo Beenhakker.

Jorien van den Herik en Leo Beenhakker.

Van den Herik zegt gecharmeerd te zijn door de manier waarop de partij de belangen van de Feyenoord-supporters vertegenwoordigt. Vooral fractievoorzitter Ellen Verkoelen valt bij hem in de smaak.

„Ellen verdient grote waardering voor haar inzet als soliste. Ik ben nog onverminderd vaak op reis, maar ik volg haar energie op de voet. Haar visie op Feyenoord City spreekt me aan”, vertelt de ex-voorzitter van de Rotterdamse club tegenover Dagblad010. „De omgeving rond De Kuip kan een upgrading héél goed gebruiken. Weg met die lelijke loodsen en spoorbanen. Maar als je een beetje hart hebt voor die stad en Rotterdammer bent, begin je met zo’n operatie met De Kuip als startpunt en zorg je a priori dat Feyenoord er beter van wordt.”

Volgens Van den Herik gebeurt dat nu niet. „Ik kom zelf uit de bouwwereld en weet dat niet Feyenoord, maar vooral de bouwwereld er beter van wordt. Dat kan niet. Dat verzet van Verkoelen steun ik. Ik hardop. Leo Beenhakker in de anonimiteit. Hij heeft geen zin meer om op de barricaden te staan, maar wilde met z’n kandidatuur toch zeggen dat hij het volledig met ons eens is.”