Nieuws/Sport
1734838
Sport

'Gênante' scenes rond video-arbiter in FA Cup

Arbiter Paul Tierney.

Arbiter Paul Tierney.

Het gebruik van de videoscheidsrechter gaat niet overal zonder problemen. Dat werd pijnlijk duidelijk tijdens het FA Cup-duel tussen Tottenham Hotspur en Rochdale (6-1).

Arbiter Paul Tierney.

Arbiter Paul Tierney.

De scheidsrechter op het veld en zijn collega voor de televisie maakten er woensdagavond een potje van, zo vond ook Spurs-trainer Mauricio Pochettino. "Het was in de eerste helft voor iedereen een beetje gênant", aldus de Argentijnse coach. "Ik weet niet of het systeem gaat helpen. Ik denk dat voetbal om emotie gaat en als we die er uit gaan halen, dan veranderen we het spel."

Spurs-trainer Mauricio Pochettino.

Spurs-trainer Mauricio Pochettino.

Wat er dan allemaal gebeurde in die eerste helft?

Minuut 7: Erik Lamela denkt Tottenham op 1-0 te hebben gezet, maar na een overleg van een minuut tussen arbiter Paul Tierney en de videoscheidsrechter wordt het doelpunt afgekeurd vanwege een overtreding van Fernando Llorente.

Minuut 22: Lucas Moura gaat neer in het strafschopgebied van Rochdale. Na overleg van een minuut wordt besloten dat het contact met de tegenstander niet voldoende is voor een strafschop.

Minuut 23: Son Heung-min opent de score voor Spurs en opnieuw wordt de videoscheidsrechter vrij langdurig ingeschakeld. De treffer wordt gewoon geteld.

Minuut 25: Rochdale's Matt Done legt Kieran Trippier neer. Er wordt een vrije trap gegeven, maar na overleg wordt dat een penalty, omdat de overtreding óók in het strafschopgebied werd begaan.

Minuut 29: Son schiet de strafschop binnen, maar de arbiter schakelt weer de videoscheidsrechter in. Die vertelt dat Son zijn aanloop onderbrak. De Koreaan krijgt geel, zijn doelpunt telt niet en Rochdale krijgt een vrije trap.

Minuut 31: Rochdale's Stephen Humphrys maakt gelijk en opnieuw is er vertraging, omdat er gekeken wordt of de goal wel mag tellen. Dat blijkt het geval.

Minuut 45+5: Lamela legt Callum Camps en de Spurs-middenvelder krijgt geel. De videoscheids wordt ingeschakeld om te kijken of het geen rood had moeten zijn. Dat blijkt niet het geval.

Fernando Llorente, goed voor drie treffers in omstandigheden die het niet makkelijker maakten voor de arbiters.

Fernando Llorente, goed voor drie treffers in omstandigheden die het niet makkelijker maakten voor de arbiters.