Sport/Darts
1735396611
Darts

Mighty Mike geeft Fallon Sherrock geen cadeautjes en wint Nordic Darts Masters

Tranen bij Michael van Gerwen na eerste titel in 2021

Emoties bij Michael van Gerwen.

Emoties bij Michael van Gerwen.

AMSTERDAM - Michael van Gerwen heeft in eigen persoon een einde gemaakt aan het sprookje van Fallon Sherrock. De vrouw die anderhalf jaar geleden zoveel opzien baarde op het WK, kende een sensationele dag op de Nordic Darts Masters, maar in de eindstrijd moest ze toch haar meerdere erkennen in Van Gerwen: 11-7.

Emoties bij Michael van Gerwen.

Emoties bij Michael van Gerwen.

Dat Van Gerwen in de finale stond, was niet zo verrassend. Maar dat Sherrock zijn opponent was, mocht toch wel bijzonder worden genoemd.

De 27-jarige Engelse zou eigenlijk zaterdagmiddag in de kwartfinale aantreden tegen Gerwyn Price, maar de regerend wereldkampioen liet verstek gaan. Een elleboogblessure zou The Iceman verhinderen om in actie te komen, waardoor Sherrock een bye kreeg naar de laatste vier.

Het was de eerste titel voor Mighty Mike in 2021.

Het was de eerste titel voor Mighty Mike in 2021.

In die halve finale speelde Sherrock een onvergetelijke partij tegen Dimitri Van den Bergh. Sherrock stond 7-1 achter, 8-2 achter en 9-3 achter, maar zegevierde via een onwaarschijnlijke comeback uiteindelijk met 11-10. Waarna ze als bekroning de finale tegen Van Gerwen mocht spelen.

Mighty Mike nam een 2-0 voorsprong, maar kwam daarna 3-2 en uiteindelijk zelfs 6-3 achter. Via 6-5 slaagde de Nederlander erin om weer op 7-7 te komen. Daarmee was het verzet van Sherrock gebroken en liep Van Gerwen uit naar een 11-7 overwinning en daarmee de toernooizege.

Tranen bij Van Gerwen

Van Gerwen reageerde geëmotioneerd nadat hij zijn eerst titel van dit jaar te pakken had en de trofee omhoog kon tillen. „Om dit te winnen betekent erg veel voor mij en ik ben erg trots. Ik heb een zware periode achter de rug, er lag zoveel druk op mijn schouders. Ik heb lang moeten wachten om een trofee te winnen. Te lang geleden gezien mijn capaciteiten en alles wat ik kan, maar dat maakt het nog leuker, en dit toernooi had alles.”

„Ik ben dolgelukkig dat ik hier in Kopenhagen heb gewonnen en het gevoel is weer fenomenaal. Veel respect voor Fallon die het hele toernooi fenomenaal is geweest. Ze daagde me meer uit dan sommige tourkaarthouders. Ze is een toptalent, niet alleen voor het vrouwendarts darts, maar voor het hele darts.”