Nieuws/Sport
1735476
Sport

VIDEO - Verbijstering over briljante basketbalactie

Wesley Johnson is er bij gaan zitten.

Wesley Johnson is er bij gaan zitten.

NBA-ster James Harden heeft het het vernederen van een tegenstander woensdagavond naar een nieuw niveau gebracht. Wesley Johnson was het slachtoffer van een briljante actie van de topscorer van de Houston Rockets.

Wesley Johnson is er bij gaan zitten.

Wesley Johnson is er bij gaan zitten.

Met nog 85 seconden op de klok in het eerste kwart zette Harden zijn actie in. The Beard dribbelde richting tegenstander Johnson en pakte uit met een briljante beweging waardoor de speler van de LA Clippers zijn evenwicht verloor en op pijnlijke wijze op zijn kont kwam te zitten.

Harden deed vervolgens een stap achteruit om achter de driepuntlijn te komen, keek nog even naar Johnsen en wierp de bal vervolgens keurig in de basket. De hilariteit en de bewondering in het stadion waren enorm. "Ow nee, dat is niet goed", lacht de commentator. "Dat is niet goed. Au!"

De beelden gaan viral op sociale media en op de Wikipedia-pagina van Johnson werd gemeld dat hij per direct was gestopt met basketbal, omdat zijn enkels waren gebroken door de schijnbeweging.

Harden was duidelijk in zijn commentaar: "Het was één van die bewegingen waardoor hij een beetje moest dansen en daarna schoot ik", lachte hij.

Houston Rockets won het duel met 105-92. Harden tekende voor 25 punten.