Sport/Voetbal
1736507485
Voetbal

’Maar ik heb genoten’, aldus Slowaakse spits

Feyenoord-aanwinst Bozenik ’kapoet’ na zege op Fortuna Sittard

Robert Bozenik schreeuwt het uit na zijn treffer.

Robert Bozenik schreeuwt het uit na zijn treffer.

Robert Bozenik is bezig binnen een razend tempo te harten van de Feyenoord-fans te veroveren. De Slowaakse spits, die in januari werd overgenomen van MŠK Žilina, maakte tegen Fortuna Sittard (2-1 zege) alweer zijn tweede goal in drie duels.

Robert Bozenik schreeuwt het uit na zijn treffer.

Robert Bozenik schreeuwt het uit na zijn treffer.

„Ik ben heel blij met mijn eerste doelpunt voor onze eigen fans”, aldus Bozenik, die in De Kuip voor het eerst vanaf de aftrap mocht meedoen.

De 20 jaar jonge aanvaller wilde in gesprek met FOX Sports echter niet zelf alle eer opstrijken. „Het hele team heeft hard gewerkt zodat ik kon scoren.”

Dat voelde Bozenik goed aan, want voor zijn treffer hoefde hij nou niet bepaald veel te doen. „Rick Karsdorp schoot en ik veranderde de bal van richting en daardoor ging hij erin”, zo beschreef hij zijn moment van glorie.

De goal van Bozenik, de 2-1, was het enige velddoelpunt van de avond. De eerste twee treffers kwamen tot stand vanaf de stip. „We geloofden in een zege en mede dankzij de fans lukte het ons om te winnen.”

Bozenik maakte voor het eerste negentig minuten namens Feyenoord. Vlak voor tijd werd hij gewisseld voor Sven van Beek. „Twee weken geleden speelde ik voor het laatst een hele wedstrijd. Ik ben kapoet”, sprak Bozenik, met een Oost-Europees accent. „Maar ik heb genoten.”