Nieuws/Sport
1736548
Sport

Braziliaanse steraanvaller PSG drie maanden aan de kant

Neymar wacht race tegen de klok voor WK

Neymar

Neymar

Neymar wacht een race tegen de klok om het WK in Rusland te halen.

Neymar

Neymar

Volgens Rodrigo Lasmar, de teamdokter van het Braziliaanse nationale voetbalelftal duurt het herstel van de aanvaller van Paris Saint-Germain drie maanden. Dat is langer dan eerder, onder anderen door de vader van Neymar, werd gemeld.

Neymar brak zondag in de competitiewedstrijd tegen Olympique Marseille een middenvoetsbeentje. Het WK in Rusland begint 14 juni. De eerste wedstrijd van Brazilië is drie dagen later tegen Zwitserland.

Teleurgesteld

"De operatie is zaterdag in Belo Horizonte", aldus Lasmar. "We zullen er alles aan doen hem zo snel mogelijk fit te krijgen voor het WK. Natuurlijk is Neymar nu teleurgesteld, maar hij begrijpt dat er nu geen andere keuze is dan opereren."

De Braziliaanse sterspeler zal gebrand zijn op het WK, want de vorige mondial in eigen land draaide voor Neymar uit op een deceptie. De crack van Barcelona liep in de gewonnen kwartfinale tegen Colombia een gebroken ruggenwervel op, en moest toekijken hoe Brazilië in de halve finale voor eigen publiek voor schut werd gezet door Duitsland (1-7) en in de troostfinale zijn meerdere in Oranje (0-3) moest erkennen.

Neymar scoorde dit seizoen 28 keer voor Paris Saint-Germain en hij gaf zestien assists. Dinsdag moet de Franse koploper in de achtste finales van de Champions League een achterstand van 3-1 tegen Real Madrid zien weg te werken.

Bekijk hier de stand en het programma in de Ligue 1.