Sport/Tennis
1737237353
Tennis

Roger Federer nog halfjaar uitgeschakeld: Zwitser rekent al niet meer op Wimbledon

Roger Federer

Roger Federer

Roger Federer denkt pas halverwege volgend jaar zijn rentree te maken op de tennisbaan. Deelname van de Zwitserse tennisser aan de Australian Open in januari sluit hij uit, nadat eerder zijn coach Ivan Ljubicic de kans daarop als bijzonder klein had ingeschat.

Roger Federer

Roger Federer

Federer verklaarde tegenover Zwitserse media „extreem verrast” te zullen zijn als hij komende zomer op tijd fit is om deel te nemen aan Wimbledon, het toernooi dat de inmiddels 40-jarige Zwitser acht keer won.

Federer is herstellende van meerdere knie-operaties. Hij kwam afgelopen zomer op Wimbledon voor het laatst in actie kwam. De twintigvoudig grandslamwinnaar strandde op het gras in Londen in de kwartfinales. Enkele weken later moest hij weer een operatie aan één van zijn knieën ondergaan.

Artsen hebben Federer verteld dat hij in januari weer voorzichtig kan beginnen met looptraining en daarna de tennisbaan kan gaan opzoeken .Serieuze tennistraining moet dan in maart of april weer mogelijk zijn. „Mijn sportieve ambities kun je als volgt samenvatten: ik wil nog een keer zien wat ik als proftennisser kan bereiken. Ik ga daarvoor vechten en ben zeer gemotiveerd”, aldus de 20-voudig grandslamkampioen.