Sport/Tennis
1737247940
Tennis

Mopperende Federer onderuit tegen Zverev

Roger Federer

Roger Federer

SHANGHAI - In navolging van titelhouder Novak Djokovic is ook Roger Federer bij het masterstoernooi in Shanghai gestrand in de kwartfinales. De als tweede geplaatste Zwitser was niet opgewassen tegen de Duitser Alexander Zverev. De nummer vijf van de plaatsingslijst zegevierde in drie sets: 6-3, 6-7(7), 6-3.

Roger Federer

Roger Federer

Federer verloor de eerste set met 6-3 en bracht het publiek bij vlagen in vervoering. De tweevoudige kampioen was vooral in de eindfase van de tweede set onstuitbaar. Hij werkte vijf matchpoints weg en wist daarna alsnog de tiebreak winnend af te sluiten.

Federer was tijdens de derde set alles behalve tevreden over het optreden van de umpire. De arbiter zou niet hebben aangegeven dat er nieuwe ballen in het spel zouden komen, waardoor Federer geen tijd had om van racket te wisselen. De Zwitser uitte zijn onvrede door een bal boos weg te slaan, wat hem op een strafpunt kwam te staan. Het gebakkelei tussen Federer en de umpire bleef de gehele derde set doorgaan. Zverev liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en trok de set en daarmee de wedstrijd naar zich toe.

Zverev (22) speelde voor de zevende keer tegen de zestien jaar oudere Federer. Hij behaalde zijn vierde zege op de tennislegende. Zverev komt in de halve finales uit tegen de Oostenrijker Dominic Thiem of de Italiaan Matteo Berrettini.

Djokovic kon eerder op vrijdag niet op tegen Stefanos Tsitsipas, een generatiegenoot van Zverev. De 21-jarige Griek speelt in de halve eindstrijd tegen de Rus Daniil Medvedev.