Sport/Autosport
1737743
Autosport

Verstappen spint in Barcelona

Max Verstappen

Max Verstappen

Voor Max Verstappen verloopt zijn tweede testdag op het circuit van Barcelona niet geheel vlekkeloos. De Limburger (20) belandde ’s middags met zijn RB14 in de grindbak en zorgde daarmee even voor een rode vlag.

Max Verstappen

Max Verstappen

De Red Bull-coureur keerde snel terug naar de pitbox om zijn team te informeren. Zijn bolide volgde niet veel later. Verstappen was net aan een run op soft-banden begonnen. In de ochtend bleef hij veel binnen, omdat de baan nog erg nat was. Op de droge baan had hij de hoop op veel rondjes, maar zijn spin was een hinderlijke onderbreking. Op dat moment stond de teller op 35 rondes.

De Nederlandse coureur maakte aanzienlijk minder kilometers dan veel andere collega's. Verstappen reed de negende tijd van de in totaal vijftien coureurs die donderdag op de baan kwamen. Opvallendste man van de dag was wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit was in zijn Mercedes sneller dan wie dan ook en zette de beste tijd van de week neer.

Met betere omstandigheden dan de verregende derde testdag, wordt de eerste testweek donderdag om 18.00 uur afgesloten. Volgende week rijden de coureurs in Barcelona van dinsdag tot en met vrijdag. Verstappen komt dan op woensdag en vrijdag in actie.