Nieuws/Sport
1738507
Sport

WK indoor: Zilver Hassan op 3000 meter

Sifan Hassan toont zich tevreden met het zilver

Sifan Hassan toont zich tevreden met het zilver

Bij de WK indoor atletiek heeft Sifan Hassan donderdagavond zilver gepakt op de 3000 meter. De Ethiopische Genzebe Dibaba, tweevoudig wereldkampioene indoor op deze afstand, pakte weer goud.

Sifan Hassan toont zich tevreden met het zilver

Sifan Hassan toont zich tevreden met het zilver

Hassan startte rustig en liep lang op de laatste posities. Ze snelde naar voren toen haar grote concurrente het tempo versnelde. Hassan kwam in de laatste ronden dichter- en dichterbij, maar kon Dibaba net niet meer achterhalen.

De zilveren plak betekent voor Hassan een mooie opsteker richting de races op de 1500 meter, die vrijdag beginnen. Op die afstand verdedigt de Nederlandse de wereldtitel. Hassan liep deze winter slechts één indoorwedstrijd en kwalificeerde zich formeel niet voor het WK, maar de Atletiekunie nam de topatlete toch mee.

Dibaba veroverde haar derde wereldtitel op de 3000 meter indoor. Ze kwam na 8.45,05 over de finish. Hassan eindigde als tweede in een tijd van 8.45,68, vlak voor de Schotse nummer drie Laura Muir (8.45,78).

Na haar zilveren race  trok Hassan een Nederlandse vlag over haar schouders en vierde haar tweede plaats uitgelaten. "Ik ben ook best wel tevreden", zei ze even later voor de camera van de NOS. "Ik heb in de winter namelijk nog niet zo veel races gelopen."