Nieuws/Sport
1739088967
Sport

Domper voor hockey-international Frédérique Matla

Frédérique Matla.

Frédérique Matla.

Frédérique Matla komt dit jaar waarschijnlijk niet meer in actie. De 25-jarige international en spits van Den Bosch heeft eerder deze week op de training van Oranje een sleutelbeenblessure opgelopen en is dinsdag geopereerd. Uit onderzoek werd niet meteen duidelijk hoe groot de schade is, dat komt volgende week.

Frédérique Matla.

Frédérique Matla.

„Het bot zag er goed uit. Maar als je kijkt waar mijn sleutelbeen is terechtgekomen, dan moet er ook een bandje, spier of zoiets kapot zijn. Ik ga er in ieder geval van uit dat het voor mij winterstop is”, zegt de international tegen hockey.nl, de website van de hockeybond.

Met Den Bosch zou Matla de komende weken nog drie duels spelen en met Oranje vanaf 13 december vier interlands in Argentinië. „Natuurlijk komt het ongelegen, maar ik moet hier echt even de tijd voor nemen. Gelukkig zijn er flink wat maanden om er aan het begin van de tweede seizoenshelft weer helemaal te staan.”

Matla zegt dat de blessure door „een onhandige val” kwam. „Het was een heel gewoon duel. Ik raakte uit balans en kwam wat raar terecht, waardoor mijn sleutelbeen naar achteren is geschoven.”