Sport/Tennis
173910387
Tennis

Tweede ronde eindstation voor Van de Zandschulp in Madrid

Botic van de Zandschulp baalt.

Botic van de Zandschulp baalt.

Voor Botic van de Zandschulp zit het toernooi in Madrid er na twee wedstrijden op. Woensdag bleek de Nederlander niet opgewassen tegen David Goffin. De Belg won in twee sets: 6-4, 6-2.

Botic van de Zandschulp baalt.

Botic van de Zandschulp baalt.

Tot een stand van 3-3 in de eerste set ging het gelijk op. Daarna brak de Belg, in 2017 de nummer zeven van de wereld, de Nederlander en liep hij uit naar een 5-3 voorsprong. Tot dat moment speelde Van de Zandschulp een prima wedstrijd, maar die ene mindere servicegame kostte hem uiteindelijk de set: 6-4.

Aan het begin van de tweede set ging het al snel mis. Van de Zandschulp leverde direct zijn servicegame in. De Belg leek door te drukken door nog een keer te breaken en liep uit naar 4-1. Van de Zandschulp gaf nog niet op, pakte één break terug, maar verder liet Goffin hem niet meer komen: 6-4, 6-2.

Een dag eerder liet de Nederlander zien zich te hebben hersteld van de pijnlijke ontknoping van het WTA-toernooi in München. In Duitsland haalde Van de Zandschulp de finale, maar moest hij zondag halverwege de eerste set opgeven met ademhalingsklachten.

Tijdens zijn eerste partij in Madrid maakte hij indruk door tegen Pablo Carreño Busta drie matchpoints te overleven.