Sport/Voetbal
1739550754
Voetbal

Alkmaarders willen optie op koop

AZ jaagt op verdediger Vanheusden als volgende zomeraankoop

Vanheusden aan de bal voor Genoa

Vanheusden aan de bal voor Genoa

AMSTERDAM - Zinho Vanheusden (22) vervolgt zijn carrière mogelijk bij AZ. De Alkmaarders hebben concrete interesse om de centrale verdediger van Inter Milaan voor één seizoen te huren en hopen daarbij een optie tot koop te bedingen. De Belg moet wel nog enig geduld uitoefenen, want zijn Italiaanse werkgever moet het licht nog op groen zetten voor een nieuwe uitleenbeurt.

Vanheusden aan de bal voor Genoa

Vanheusden aan de bal voor Genoa

Schrijf je in voor de Voetbal Update en blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

Naar verluidt hebben er zich meerdere gegadigden gemeld bij Inter, waardoor het nog geen compleet gewonnen race is voor AZ, dat rekening houdt met een vertrek van Pantelis Hatzidiakos. Vorig seizoen verhuurde de Italiaanse topclub Vanheusden nog aan Genoa, maar na een positieve start viel de geplaagde Rode Duivel half februari weg met een ongelukkige achillespeesblessure.

Vanheusden is momenteel verlost van alle blessureleed en stoomt zich al enkele weken individueel klaar op het nieuwe seizoen. Volgende week hervat Inter de trainingen, maar dat zal dus hoogstwaarschijnlijk zonder de ex-speler van Standard zijn. Een nieuwe uitleenbeurt was voor alle partijen al langer duidelijk. De Eredivisie moet nu die volgende stap in de ontwikkeling van de 22-jarige Vanheusden worden. In Nederland zou hij weer dichter bij huis kunnen voetballen en zich in de kijker kunnen spelen bij bondscoach Roberto Martinez met het oog op het aankomende WK in Qatar. Europees voetbal was een extra troef van de Alkmaarders om Vanheusden te overtuigen.

Technisch directeur Max Huiberts is naar verluidt ontzettend gecharmeerd door de verdediger en hoopt daarom ook een aankoopoptie in het huurcontract te kunnen opnemen. AZ wenst de deal de komende dagen af te handelen, want de Alkmaarders vertrekken vrijdag op oefenkamp naar Athene en zijn naarstig op zoek naar defensieve versterking.

Inter Milaan kocht Vanheusden vorige zomer voor 16 miljoen euro van Standard en ligt nog tot 2026 onder contract in de Italiaanse modestad.