Sport/Autosport
1740115931
Autosport

Max Verstappen: ’Dit had ik niet verwacht’

Max Verstappen.

Max Verstappen.

SOTSJI - Max Verstappen reageert verheugd op zijn tweede tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland. „Ik had niet verwacht dat ik op de eerste startrij zou staan”, aldus de Red Bull-coureur.

Max Verstappen.

Max Verstappen.

De Limburger zorgde voor een surprise, door sneller te zijn dan Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Lewis Hamilton pakte met overmacht pole position. Hij start in tegenstelling tot Verstappen en Bottas wel op de zachtste band.

„Het wordt heel interessant met de banden morgen. Als we een goede start hebben, weet je nooit wat er kan gebeuren richting de eerste bocht”, aldus Verstappen na zijn beste kwalificatie ooit in Sotsji. „We waren dit weekeinde lang op zoek naar de juiste balans van de auto, maar zeker de laatste ronde was niet slecht.”

Hamilton is op zijn hoede voor zowel Verstappen als Bottas, die starten op de hardere medium-band. „Dit is misschien wel de slechtste plek om op pole te staan, gezien de luchtweerstand met deze auto’s”, zegt de WK-leider. „Het wordt moeilijk om de race te winnen, maar ik blijf positief.”

Bekijk hier de eerdere uitslagen, de standen in de diverse klassementen en het complete programma in de Formule 1