Sport/Darts
1741341367
Darts

Darter Niels Zonneveld krijgt standje op podium van caller Russ Bray

Niels Zonneveld

Niels Zonneveld

AMSTERDAM - Niels Zonneveld boekte vrijdagavond een prachtige 6-3 overwinning op Dave Chisnall op de eerste avond van de World Series of Darts Finals. Maar de 23-jarige Uitgeester kreeg tijdens zijn partij wel even een standje van Russ Bray, de befaamde caller...

Niels Zonneveld

Niels Zonneveld

„Ik was te veel met het publiek bezig, zei hij”, zo kon Zonneveld er na afloop voor de camera van RTL7 wel om lachen. Gelukkig voor hem bleef het bij de ’waarschuwing’ van de man die op onnavolgbare wijze ’one hundred and eighty’ kan omroepen.

„Maar dat hoort er toch een beetje bij tijdens een thuiswedstrijd als deze”, vond Zonneveld. „Dat er zoveel bekenden in de zaal zitten, daar put ik vooral kracht uit. En dat ik dan ook nog eens kan winnen van iemand als Dave Chisnall, daar heb ik eigenlijk geen woorden voor.” Zaterdagavond neemt Zonneveld het in de achtste finale op tegen Gary Anderson.

Maik Kuivenhoven versloeg John Henderson met 6-2 en treft het zaterdagavond op tegen Michael van Gerwen. „Ik ben superblij, dit betekent heel veel voor me”, aldus Kuivenhoven. „In Nederland winnen, met veel familie en vrienden in de zaal, echt geweldig. Ik geef er veel voor op en dat ik dan op zo’n podium mag winnen, is fantastisch.”