Sport/Voetbal
174143748
Voetbal

In 12 seizoenen minstens 20 competitiegoals

Cristiano Ronaldo (36) bereikt wéér magische grens na treffer

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

TURIJN - Cristiano Ronaldo (36) heeft (nog maar eens) een magische grens bereikt. Hij scoorde dinsdag in zijn 600e competitiewedstrijd uit zijn carrière de 3-0 voor Juventus tegen La Spezia.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

De Portugese aanvaller heeft nu in twaalf opeenvolgende seizoenen minstens twintig competitiegoals gemaakt. Alleen Lionel Messi presteerde dit ook.

De laatste keer dat Ronaldo een seizoen afsloot met minder dan twintig competitiegoals was in 2008-2009. Toen maakte hij er „slechts” 18 voor Manchester United. Bij Real Madrid en Juventus was ’CR7’ telkens goed voor minstens 20 competitiedoelpunten.

Uitblinker

Dit jaar bereikt hij de grens al op 2 maart. Vooral sinds nieuwjaar blinkt de Juventus-aanvaller uit. Met zeven goals en twee assists draagt hij bij tot meer dan de helft van de doelpuntenproductie van zijn club. Juventus maakte dit jaar zeventien doelpunten en slikte er slechts twee.

Ronaldo scoorde dinsdag het laatste doelpunt in de 3-0 zege tegen La Spezia. Alvaro Morata opende op aangeven van Federico Bernardeschi de score na het uur, Federico Chiesa en Ronaldo diepten de score uit. Romelu Lukaku is voorlopige vice-topschutter in Italië met 18 goals. Zijn club Inter komt donderdag in actie tegen Parma.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo