Sport/Tennis
1742356794
Tennis

VIDEO Team van Novak Djokovic wekt argwaan met ’magisch drankje’

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Novak Djokovic kon zondag het Masters 1000-toernooi in Parijs zowaar níet op zijn naam schrijven. De Serviër verloor in drie sets van de Deense tiener Holger Rune. Zou zijn ’magische drankje’ niet gewerkt hebben deze keer?

Novak Djokovic

Novak Djokovic

De 35-jarige Djokovic liep de kans mis om zodoende een 91e ATP-titel aan zijn palmares toe te voegen. Hij was al zes keer eerder de beste op Parijse bodem (2009, 2013, 2014, 2015, 2019 en 2021). Djokovic kreeg in de halve finales nog Stefanos Tsitsipas na 2 uur en 22 minuten op de knieën.

Tijdens die topwedstrijd ging een opmerkelijk beeld van de entourage van Djokovic de wereld rond. Ulises Badio, zijn fysiotherapeut, prepareerde op de Parijse tribunes een bidon voor de Serviër. Toen zijn collega’s beseften dat dit gefilmd werd, deden ze wel erg opvallend ’de deur dicht’, zodat de pottenkijkers niet verder konden meekijken. Eenmaal klaar werd een ballenmeisje opgetrommeld om het goedje naar Djokovic te brengen, die het mocht aannemen na goedkeuring van de umpire.

Er is absoluut geen enkel bewijs dat er iets verboden in het drankje van Djokovic werd gedaan, maar de beelden wekten op sociale media wel veel argwaan op.

De Serviër viel tijdens Wimbledon al eens op door op een persconferentie te zeggen dat hij beschikt over een „magic potion” (een magisch drankje). „Verder kan ik daar nu niet veel over zeggen”, zei hij destijds. „Er zit een supplement in dat ik op de markt ga brengen. Probeer het anders eens, wie weet win je Wimbledon.”

Bron: Het Nieuwsblad