Nieuws/Sport
1744035
Sport

De Jong: ‘Veel respect voor PSV’

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong

PSV oogst weinig lof voor het spel dat de koploper dit seizoen op de mat legt. FC Twente-trainer Gertjan Verbeek kwalificeerde het zelfs als schijtbakkenvoetbal, maar FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong kijkt daar heel anders naar.

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong

"Je moet een speelwijze zien te vinden die past bij het materiaal dat je hebt. Ze staan niet voor niets los aan kop met zeven punten voorsprong op Ajax. Ze hebben een manier gevonden om succesvoller te zijn dan de rest en weten wekelijks een een winnend elftal op de been te brengen. En uiteindelijk gaat het in het voetbal om het pakken van punten en iets tastbaars neerzetten. Daar zijn ze hartstikke goed mee op weg. Daar kun je alleen maar veel respect voor hebben.”

FC Utrecht heeft nog iets recht te zetten na de 1-7 thuisnederlaag eerder dit seizoen. "Ik denk niet dat je richting revanche moet denken”, aldus De Jong. ,,Het is wel zo dat er een paar momenten in zaten, die we zeker mee hebben genomen in de voorbereiding op deze wedstrijd. Het is ook de vraag op welke manier PSV aan de dag zal treden. Steeds meer tegenstanders passen zich aan en stellen zich op ons in. Daar moeten wij dan elke weer op kunnen anticiperen. Dat hebben we tegen FC Twente goed gedaan. Tegen PSV zal dat niet anders zijn.”