Sport/Schaatsen
1744078
Schaatsen

WK sprint: Ter Mors voorlopig derde

Jorien ter Mors

Jorien ter Mors

Jorien ter Mors heeft zaterdag tijdens de eerste afstand van het WK sprint in het Chinese Changchun, de 500 meter, een derde plaats laten noteren.

Jorien ter Mors

Jorien ter Mors

De Enschedese, vorig jaar goed voor brons, was in de laatste rit te sterk voor de Amerikaanse Brittany Bowe, 37,97 om 38,21. De Japanse Nao Kodaira was met een tijd van 37,23 de snelste. Angelina Golikova uit Rusland werd tweede op gepaste afstand: 37.78.

Letitia de Jong beet namens Nederland het spits af in de Changchun Speed Skating Oval. De nationaal sprintkampioene kwam in de vierde rit, met Hege Bøkko, tot een tijd van 38,93. Iets minder snel dan haar Noorse opponente: 38.61. Het was goed voor een elfde plek.

Direct na De Jong was het de beurt aan Marrit Leenstra, die tegenover de Chinese Xin Zhao stond. De Friezin kon op het voorlaatste rechte stuk heerlijk gang maken achter haar tegenstander en liet de klok uiteindelijk stilstaan op 38,53. Daarmee werd ze negende.

Later op de dag volgt nog de 1000 meter, de afstand waarop Ter Mors twee weken terug tijdens de Winterspelen in Pyeongchang goud veroverde. Zondag volgt dag twee met nogmaals een 500 en 1000 meter.

Bij de mannen, die hetzelfde schema afwerken, verschijnen namens Nederland Kjeld Nuis, Kai Verbij en Ronald Mulder aan het vertrek.